VRIJWILLIGER WORDEN?

De hulp die onze vrijwilligers aanbieden is van onschatbare waarde, voor de persoon die in zijn of haar laatste levensfase is én hun naasten. Hoe meer vrijwilligers zichzelf bij ons aanmelden, hoe meer mensen we kunnen helpen!

Wilt u ook vrijwilliger worden? Bel of mail ons, geheel vrijblijvend!

Mail: info@svptz.nl       Telefoon: 06-12114606.

Via deze link vindt u het functieprofiel van een vrijwilliger.

Wij zetten na uw aanmelding samen onderstaande  stappen:

  • Kennismaking:

De coördinator neemt contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Basiscursus:

In deze cursus van 6 dagdelen ontvangt u verdere toerusting (basishouding, werkwijze, handelingsvaardigheden, omgaan met verlieservaringen, zingevingsvragen, stage in een hospice).

  • Afspraken:

Na afronding van de basiscursus wordt een VOG aangevraagd en ondertekent u een samenwerkingsovereenkomst. Eén keer per 6 weken plannen wij een bijeenkomst waarin vrijwilligers ervaringen uitwisselen en deskundigheid op peil houden.

  • Inzetten:

Met de coordinator maakt u afspraken over inzetten bij mensen in hun laatste levensfase. Tijdens de inzetten is er intensief contact met de coördinator. Na iedere inzet wordt de nacht of het dagdeel met u geëvalueerd.

Twee maal per jaar start de basistraining voor nieuwe vrijwilligers.
Informeer in welke groep je kunt aansluiten.

INTERESSE?

Voor opgave en meer informatie kunt u mailen naar info@svptz.nl of bellen naar 0413-820305 / 06-12114606.

Wij geven u graag nadere informatie.

DE VRIENDENKRING

De vriendenkring symbolisch voor de VPTZ vrijwilliger

Stevig

Het beeld heeft een stevige basis, het kan tegen een stootje zonder om te vallen. Ook vrijwilligers en coördinatoren van de VPTZ staan stevig in hun schoenen. Dat moet ook wel, want ze komen in bijzondere situaties en moeten dan hun mannetje staan.

Stevigheid geven wij vorm door middel van:
betrouwbaar, flexibel en evenwichtig te zijn.

Steun

Het beeld laat zien: samen sta je sterk. Als mensen elkaar ondersteunen staan ze sterker. Vrijwilligers en coördinatoren van VPTZ zijn een steun voor de terminale cliënten en mantelzorgers. Steun geven wij vorm door middel van: “Er Zijn”. Dit kan inhouden: praktische ondersteuning bieden, respect hebben en jezelf kunnen aanpassen, een open houding en goed kunnen luisteren wat de ander bezighoudt.

Licht

Het beeldje biedt ruimte aan een kaars. Als je deze ontsteekt geeft hij licht en warmte. De vrijwilligers en coördinatoren van de VPTZ willen een lichtpunt en warmtebron zijn voor de terminale cliënten en hun mantelzorgers.

Dat geeft jezelf en de ander een heel goed gevoel!

x
without
https://www.svptz.nl/wp-content/themes/maple/
https://www.svptz.nl/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/svptz.nl/httpdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
off
no
yes
off
on
off