VRIJWILLIGER WORDEN?

Vrijwilligers van de Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) verrichten belangrijk werk. Als mensen in hun eigen omgeving willen sterven en ondersteuning hierbij nodig hebben, wordt een beroep gedaan op de mantelzorgers. Soms wordt hulp bieden te zwaar voor mantelzorgers. Om de thuisverzorging toch vol te kunnen houden, kunnen VPTZ vrijwilligers de terminale cliënt en zijn mantelzorger ondersteunen. De behoefte ligt voornamelijk bij hulp tijdens de nacht.

Als VPTZ vrijwilliger bent u begaan met de terminale cliënt en zijn mantelzorgers. Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk. Het is belangrijk dat u zich kunt aanpassen aan de gewoontes van de cliënt en zijn mantelzorgers.

VPTZ Uden-Veghel is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers; mannen en vrouwen die het mede mogelijk willen maken dat mensen in de laatste levensfase thuis ondersteund kunnen worden.

Heb je:

  • Tijd: minimaal 1 nacht per week van 23:00 tot 07:00 uur (m.u.v. vakanties/verlof)
  • Aandacht: je bent in staat om te luisteren naar je medemens, je bent evenwichtig, respectvol en betrouwbaar
  • Geen bezwaar tegen het bieden van praktische ondersteuning bij de cliënt (helpen bij eten en drinken, verschonen, toiletgang)

 

Dan ben jij de geschikte vrijwilliger voor ons. Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie en een kennismakingsgesprek.
Na een basisscholing van 6 bijeenkomsten word je begeleid door de coördinatoren en maak je deel uit van een betrokken club van vrijwilligers. Zij treffen elkaar verschillende malen per jaar voor afstemming, bijscholing en ontspanning.

Twee maal per jaar start de basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Informeer in welke groep je kunt aansluiten.

INTERESSE?

Voor opgave en meer informatie kunt u mailen naar info@svptz.nl of bellen naar 0413-820305 / 06-12114606. Wij geven u graag nadere informatie.

DE VRIENDENKRING

De vriendenkring symbolisch voor de VPTZ vrijwilliger

Stevig

Het beeld heeft een stevige basis, het kan tegen een stootje zonder om te vallen. Ook vrijwilligers en coördinatoren van de VPTZ staan stevig in hun schoenen. Dat moet ook wel, want ze komen in bijzondere situaties en moeten dan hun mannetje staan.

Stevigheid geven wij vorm door middel van:
betrouwbaar, flexibel en evenwichtig te zijn.

Steun

Het beeld laat zien: samen sta je sterk. Als mensen elkaar ondersteunen staan ze sterker. Vrijwilligers en coördinatoren van VPTZ zijn een steun voor de terminale cliënten en mantelzorgers. Steun geven wij vorm door middel van: “Er Zijn”. Dit kan inhouden: praktische ondersteuning bieden, respect hebben en jezelf kunnen aanpassen, een open houding en goed kunnen luisteren wat de ander bezighoudt.

Licht

Het beeldje biedt ruimte aan een kaars. Als je deze ontsteekt geeft hij licht en warmte. De vrijwilligers en coördinatoren van de VPTZ willen een lichtpunt en warmtebron zijn voor de terminale cliënten en hun mantelzorgers.

Dat geeft jezelf en de ander een heel goed gevoel!
x
without
https://www.svptz.nl/wp-content/themes/maple/
https://www.svptz.nl/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/svptz.nl/httpdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
off
no
yes
off
on
off

Call Now Button