WIE ZIJN WIJ

Wij zijn Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg. Wij werken in de regio Uden-Veghel ( zie hieronder voor alle gemeenten)

Onze goed opgeleide vrijwilligers ondersteunen mensen die in hun laatste levensfase zijn en die thuis willen blijven én hun mantelzorgers.

Dit doen ze door:

  • te waken bij de persoon in de laatste levensfase ('s nachts of een dagdeel overdag) zodat de mantelzorger tot rust kan komen
  • hem of haar te verzorgen, zodat de hulpvrager zich zo comfortabel mogelijk voelt (draaien in bed, hulp bij eten en drinken, verschonen etc.)
  • de mantelzorger te ondersteunen
  • aandacht en een luisterend oor
  • eventuele bijzonderheden/veranderingen te signaleren en door te geven aan de mantelzorger en/of de professionele zorg

De vrijwilligers verrichten geen medische en verpleegkundige taken.

Omvang en duur van de ondersteuning hangen af van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Afspraken hierover worden in overleg gemaakt.

 

Wij bieden ondersteuning in de plaatsen Uden, Volkel, Odiliapeel, Veghel, Eerde, Zijtaart, Boekel, Venhorst, Erp, Keldonk, Boerdonk, Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Vorstenbosch, Nijnsel, Olland, Sint-Oedenrode en Zeeland.

VPTZ Uden-Veghel is aangesloten bij de landelijke vereniging VPTZ en heeft samenwerkingsovereenkomsten met diverse thuiszorgorganisaties en intramurale instellingen in de regio, ook met GGZ Huize Padua en Stichting Dichterbij.
VPTZ Uden-Veghel werkt samen met het palliatief netwerk Oss-Uden-Veghel en werkt volgens het kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland (IKNL/Palliatief, 2017).

x
without
https://www.svptz.nl/wp-content/themes/maple/
https://www.svptz.nl/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/svptz.nl/httpdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
off
no
yes
off
on
off